بيشتر ما كاربرد اصلي باقالا سبز را درباره پلو ميدانيم؛ در حالي كه باقالاسبز نهتنها در خوراكهاي مختلف بلكه در خورشي مجزا به نام خورش باقالا نيز مورد استفاده قرار ميگيرد
جالب توجه اينكه در اين خورش نيز سبزي طعمدهنده به باقالا همان شويد است.
مواد لازم براي 6 نفر:
– باقالا بدون پوست؛ يك كيلوگرم
– گوشت لخم؛ نيم كيلوگرم
– پياز؛ يك عدد
– شويد تازه؛ نيم كيلوگرم يا شويد تازه خردشده؛ 300 گرم
– سير؛ 4 حبه
– نمك و فلفل؛ به ميزان لازم
– زردچوبه؛ يك قاشق چايخوري
– پودر زعفران؛ يك قاشق چايخوري
روش پخت:
1 – ابتدا شويد را پاك كرده، خوب بشوييد، سپس داخل سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود و بعد آن را ريز خرد كنيد.
2 – در يك تابه، مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا داغ شود؛ سپس شويد خردشده را به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد. در اين فاصله، سيرها را نيز پوست كنده، ريز خرد كنيد؛ سپس به همراه شويد سرخ كنيد. در پايان، شعله اجاقگاز را خاموش كنيد و مواد تفتدادهشده را كنار بگذاريد.
3 – پياز را بهصورت خلالي خرد كرده ، در يك قابلمه مناسب، مقداري روغن بريزيد و بگذاريد داغ شود؛ سپس پياز را اضافه كنيد و بهطور كامل تفت دهيد؛ البته هنگام سرخ كردن پياز، زردچوبه را هم به آن اضافه كنيد.
4 – از طرف ديگر، گوشت را پاك كرده، بعد از شستن بهصورت قيمهاي خرد كنيد؛ سپس به قابلمه حاوي پياز داغ بيفزاييد. حالا به مخلوط گوشت و پياز حدود 2 تا 3 ليوان آبجوش اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد تا گوشت بهطور كامل بپزد.
5 – باقالا را به همراه شويد، سير خردشده و كمي نمك به مخلوط گوشت و پياز اضافه كنيد؛ سپس حرارت را كم كنيد تا خورش جا بيفتد كه معمولا حدود 45 دقيقه زمان ميبرد
نكته: بعضيها در مراحل پاياني پخت اين خورش، تخممرغ نيز به مواد آن ميافزايند؛ به اين ترتيب كه با توجه به اين ميزان مواد، زرده و سفيده 2تخممرغ را از هم جدا كرده ، ابتدا سفيده تخممرغ را به خورش اضافه ميكنند و همانطور كه قابلمه روي شعله اجاقگاز قرار دارد، هم ميزنند تا سفيدهها با مواد مخلوط شوند و بپزند؛ سپس زردهها را روي خورش ميريزند و با گذاشتن در قابلمه، 5 تا 10دقيقه صبر ميكنند تا زردهها سفت شوند و در پايان بههمين صورت سرو ميكنند.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟