يكي از غذاهاي سنتي كشور مراكش، خوراك سبزيجات است كه با مخلوطي از انواع لوبيا و بادمجان و ديگر سبزيجات فصل طبخ ميشود.
مواد لازم براي 4نفر:
– لوبيا قرمز؛ نصف پيمانه يا 115 گرم (12ساعت در آب سرد خيسانده شود)
– لوبيا چيتي يا لوبيا چشم بلبلي؛ نصف پيمانه يا 115 گرم (12ساعت در آب سرد خيسانده شود)
– برگ بو؛ 2عدد
– كرفس؛ 2ساقه (هركدام به 4قسمت خرد شود)
– پياز؛ يك عدد (خلالي خرد شود)
– روغن زيتون؛ 5قاشق سوپخوري
– بادمجان؛ يك عدد 350 گرمي (نگيني خرد شود)
– آب؛ دو و نيم پيمانه
– سير؛ 3حبه (له شود)
– فلفل سبز تازه تند؛ 2عدد (خرد شود)
– گوجهفرنگي رنده شده؛ 2قاشق سوپخوري
– ربگوجهفرنگي؛ يك قاشق سوپخوري
– پودر فلفل قرمز؛ نصف قاشق چايخوري
– گوجهفرنگي؛ 2عدد بزرگ (خرد شده)
– آب مرغ؛ يك و يك چهارم پيمانه
– نعنا، گشنيز و جعفري تازه خرد شده؛ هر كدام يك قاشق سوپخوري
– نمك و فلفل؛ به مقدار لازم
روش پخت:
1 – لوبياها را بعد از خيساندن در آب، به صورت جداگانه در كاسهاي حاوي مقداري آب بريزيد و 10 تا 15 دقيقه روي اجاقگاز حرارت دهيد.
نكته: به آب، نمك اضافه نكنيد.
2 – قابلمهاي آماده كنيد و ساقههاي خرد شده كرفس، برگ بو و لوبياهاي نيمپز شده را در آن بريزيد و پس از اضافه كردن دو و نيم پيمانه آب به آن، روي حرارت اجاقگاز قرار دهيد تا لوبياها كاملا بپزد.
3 – از سوي ديگر، 4 قاشق سوپخوري از روغن را در تابه بزرگي بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا داغ شود، سپس بادمجانهاي خرد شده را اضافه كنيد و تفت دهيد تا تغيير رنگ پيدا كنند.
4 – باقيمانده روغن را در قابلمهاي بريزيد و پياز خلاليشده را در آن، 4 تا 5 دقيقه تفت دهيد؛ سپس سير و فلفل سبز تند را اضافه كنيد و 5 تا 6 دقيقه ديگر حرارت دهيد.
5 – گوجهفرنگي رنده شده را به همراه پودر فلفل قرمز و رب گوجهفرنگي به بادمجان سرخ شده اضافه كنيد و آنقدر حرارت دهيد تا بادمجان بپزد. حالا نوبت به اضافه كردن مخلوط لوبيا و كرفس همراه نمك، فلفل، آب مرغ و همچنين مخلوط سير داغ و پياز داغ و فلفل سبز به بادمجان و گوجهفرنگي داخل تابه مي ر سد. پس از اينكه همه مواد را با هم مخلوط كرديد، كمي صبر كنيد تا خوراك جا بيفتد، سپس سبزيجات خرد شده (نعنا، گشنيز و جعفري) را به خوراك بيفزاييد و پس از يكي دو دقيقه حرارت دادن، سرو كنيد.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟