مواد لازم براي تهيه خمير:
– ماست 2 قاشق غذاخوري
– تخم مرغ 1 عدد
– جوش شيرين 1 قاشق مرباخوري
– آرد به مقداري كه مايه خمير شود و به دست نچسبد
– آب نصف ليوان
* طرز تهيه خمير پيراشكي:
ماست و تخم مرغ و جوش شيرين و آب را مخلوط كنيد. سپس آرد را كم كم اضافه كنيد به حدي كه مايه، خمير شده و به دست نچسبد. آن را كاملاً ورز بدهيد. سپس روي خمير را بپوشانيد و بگذاريد يك ساعت خمير بماند تا ور بيايد.
* مواد لازم براي مايه گوشتي پيراشكي:
– گوشت چرخ كرده 200 گرم
– فلفل سبز دلمه اي 1 عدد بزرگ
– پياز 2 عدد متوسط
– رب گوجه فرنگي 1 قاشق غذاخوري
– آبليمو 2 يا 3 قاشق غذاخوري
– نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
* طرز تهيه:
1- گوشت چرخ كرده را با پياز رنده شده كاملاً مخلوط كنيد.
2- پياز را خلال كنيد و در مقدار كمي روغن سرخ نماييد. كمي زردچوبه به آن بزنيد و گوشت چرخ كرده را به آن اضافه كرده، آن را سرخ كنيد به حدي كه آب گوشت كشيده شود. پس از آن رب، آبليمو و نمك و فلفل را اضافه كنيد و كمي تفت دهيد.
3- فلفل دلمه اي را بشوييد و دانه هاي سفيد داخل آن را بگيريد و به صورت نگيني آن را خرد كرده، به مايه گوشتي اضافه كنيد و پس از يك هم زدن مايه را از روي گاز برداريد.
4- خمير پيراشكي را 2 يا سه قسمت كنيد. كمي آرد روي ميز بپاشيد. خمير را با نورد روي ميز باز كنيد. به حدي كه ضخامت خمير نيم سانتيمتر گردد و با دهانه ليوان دايره هايي را از آن ببريد. از مايه گوشتي وسط هر دايره بگذاريد و دو طرف خمير را روي هم آورده، به هم بچسبانيد و فشار داده، به دقت پيچ دهيد تا گوشت وسط خمير محفوظ بماند و موقع سرخ كردن، خمير باز نشود.
5- روغن فراوان را داغ كنيد و پيراشكي را در روغن سرخ نماييد تا دو طرف آن طلايي شود. سپس با كفگير از روغن خارج كرده و در ظرف بچينيد.
نكته: پس از قرار دادن پيراشكي ها در روغن بلافاصله آن را زير و رو كنيد. تا خمير پيراشكي ترك نخورد.
در زير دستور تهيه يك نوع ديگر خمير هم آورده شده است.
* مواد لازم براي تهيه خمير پيراشكي:
– روغن مايع 2 قاشق غذاخوري
– تخم مرغ 2 عدد
– شكر 2 قاشق غذاخوري
– ماست 1 پيمانه
– جوش شيرين 1 قاشق مرباخوري
– بگين پودر 2 قاشق چايخوري
– آرد حدود 3 پيمانه
* طرز تهيه خمير پيراشكي:
تخم مرغ، شكر، روغن و كمي نمك را با هم مخلوط كرده، بگين پودر و جوش شيرين را در ماست حل كرده و به مواد اضافه كنيد. سپس آرد را اضافه كنيد و اگر شل بود مقدار بيشتري آرد را اضافه نماييد و به مدت 2 ساعت بگذاريد تا خمير ور بيايد.
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟