مواد لازم: خرما يک کيلوگرم، نمک مقداري، سماق 500 گرم، آب تمر 500 گرم، آب ليموترش 1 فنجان، سير 2 عدد، ادويه 4 قاشق مرباخوري، دارچين 2 قاشق مرباخوري و فلفل 2 قاشق مرباخوري.
طرز تهيه: سماق را دو سه ليوان آب خيس مي کنيم و مي گذاريم رسوب کند و آب آن ترش شود. تمبر هندي را نيز در يکي دو ليوان آب خيس مي کنيم(حدود 24 ساعت بايد بماند) تا آب تمبر نيز ترش شود. آب سماق و آب تمبر را صاف مي کنيم و با آب ليمو مخلوط کرده و چند جوش مي دهيم. بعد خرما را از چرخ رد مي کنيم و با آب سماق و تمبر و آب ليموي جوشيده مخلوط مي کنيم. براي اينکه خرما کاملا حل شود ممکن است اين مخلوط را يکي دو جوش بدهيم. بعد با ادويه مخلوط مي سازيم و درصورتي که بخواهيم سير مصرف کنيم سير را با کمي آب ليمو چند جوش مي دهيم، بعد خوب مي کوبيم و با ترشي مخلوط مي نماييم.
نکته: اين ترشي بدون سرکه تهيه مي شود و بسيار مطلوب مي باشد و براي اشخاصي که نسبت به سرکه حساسيت دارند بيشتر قابل استفاده است.
ترشي خرما
اکتبر 24, 2008 بدست parsifa
نظر شما در مورد این نوشته چیست؟